איך להתנהג באוטובוס בזמן אזעקה
לא מעט אנשים עשויים להילחץ, או לחילופין, אפילו להימנע מלצאת למרחבי החוץ עקב פחד מאזעקה בלתי צפויה (או צפויה אך עדיין מפחידה), על אחת כמה וכמה כאשר האזעקה תופסת באוטובוס. כיצד להתנהג באוטובוס בזמן אזעקה? – קראו כאן.
מה לעשות אם אזעקה תופסת אותי באוטובוס?
בין אם מדובר על הימצאות בתחבורה ציבורית או ברכבת, ישנן דרכים שבהן מומלץ להתנהל כאשר מושמעת אזעקת אמת. אם מדובר על נסיעה באוטובוס, החוק מחייב את הנהג לעצור במיידית את האוטובוס וכן לאפשר לנוסעיו לרדת ממנו על ידי פתיחת דלתותיו.
כאשר הנוסעים יוצאים מהאוטובוס לצורך התמגנות, עליהם להתכופף מתחת לקו של חלונות האוטובוס ולהגן באמצעות ידיהם על ראשם. במידה שמדובר בנסיעה ברכבת, כאשר מושמעת אזעקה נהג הרכבת מחויב להאט את מהירות הקרון ל-30 קמ"ש בלבד. מבחינת הנוסעים, עליהם להתכופף מתחת לקו החלונות במשך כ-10 דקות בודדות. זאת, מפני שלעיתים, גם לאחר מספר דקות עדיין יכולים ליפול חלקי מיירטים מהשמיים.
איך להתנהג ברכב בזמן אזעקה?
מלחמת 7 באוקטובר, או "חרבות ברזל", אמנם תפסה את כולנו לא מוכנים, אבל המציאות בישראל היא דינאמית ומשתנה בהיבט הביטחוני שלה. לא פעם, אזעקות לא צפויות תופסות את תושבי דרום הארץ ועוטף עזה בזמן נסיעתם ברכבם, וזאת מבלי שמדינת ישראל תכריז על מבצע מיוחדת בעזה.
מכיוון שאירועים אלו לצערנו מתחוללים בשגרה בדרום הארץ, חשוב לדעת שאם אתם נוסעים ברכב ויש אזעקה, עליכם לעצור במיידי. צאו מהרכב ונסו להגיע למרחב מוגן. אם לא קיים כזה, חשוב להתרחק מהרכב עד כמה שניתן ובמסגרת זמן ההתגוננות הנדרש באותו אזור. זאת, מפני שחלקי רכב עלולים לעוף לכל כיוון בזמן פגיעה.
התנהלות בקרוואן ובמבנה בזמן אזעקה
המציאות הישראלית לימדה אותנו שאעזקה יכולה לתפוס אותנו בכל מקום, בין אם באוטובוס, במכללה או בכלל במכולת. הנה 2 אזורים נוספים וכללי ההתנהלות בהם בזמן אזעקה:
- מבנה: חשוב להיכנס לממ"ד, מקלט או חדר מוגן אחר, כמו גם לאטום את פתחי ההדף (חלונות ודלתות). אם בבניין שלכם יש יותר מ-3 קומות, ואין לכם ממ"ד, עליכם לרדת שתי קומות בזמן אזעקה.
- קרוואן: אם ישנה אפשרות לכך, עליכם לשכב במרכזו של הקרוואן וכן להתרחק ככל האפשר מהפתחים השונים של הקרוואן.
מה לעשות אם האזעקות לא נשמעות ברור?
באופן כללי, ישנן לא מעט אפליקציות וכן ערוצי טלגרם אשר מעדכנים בדבר אזעקות בכל הארץ. עם זאת, לא מומלץ להסתמך רק על אלו, אלא חשוב להסתמך על התראות פיקוד העורף באפליקציה הרשמית שלו. אם אין לכם את האפליקציה של פקע"ר, תוכלו להתעדכן היכן יש אזעקות דרך ערוצי הטלוויזיה, שמאז תחילת מלחמת 7 באוקטובר משדרים באופן רציף מיקומי האזעקות. נוסף על כך, ניתן גם להתעדכן לגבי אזעקות באתר האינטרנט של פיקוד העורף. בין אם אתם בוחרים להתעדכן בצורה הזו או האחרת, תמיד הקפידו לברר מהו זמן ההתמגנות באזור שבו אתם נמצאים. בעוד שבאזורים מסוימים זמן ההתמגנות עשוי להיות שניות ספורות, באזורים אחרים הזמן הנדרש להתמגנות יהיה דקה וחצי וגם יותר.